Gå till innehåll

Tom Cunliffe väljer B&G

Ta reda på vad den välkända kappseglaren och författaren Tom Cunliffe tycker om mest med det nya B&G-systemet som monterades på hans båt Constance när han bytte utrustning senast.

Vi är mycket stolta över att kunna meddela att den välkända kappseglaren och författaren Tom Cunliffe nyligen har valt att bli en del av B&G-familjen. Tom har nyligen ersatt sin befintliga marinelektronik med en fullständig B&G-installation ombord på sin båt, Constance.  

Tom delar med sig av sina tankar om allt från mängden information som visas på Triton2-instrumenten på piedestalen till autopilotens tillförlitlighet och Zeus3-plotterns funktioner på sjökortsbordet.  Vi ser fram emot att höra vad han har att säga i sina kommande videor allt eftersom han lär sig mer om B&G och de särskilda seglingsfunktioner som utrustningen har att erbjuda seglare på alla nivåer.

Om Tom:

”En gång i tiden läste jag juridik på universitetet, men istället för att bli advokat valde jag havet. Efter att ha gått på en seglarskola med inriktning jollar i södra Frankrike arbetade jag som lärling på små segelfartyg, skeppsbåtar för privata ägare, tävlade till havs, arbetade som en kompis på ett välstekt handlarfartyg och lärde segling och navigering på alla nivåer. Jag är fortfarande examinator för RYA/MCA Yachtmaster och konsult för det styrande organet för segling i USA. Jag har seglat på allt från en Firefly-jolle till en rejäl skonert, och för några år sedan fick jag frågan om jag ville bli medlem i Royal Institute of Navigation.

”Min fritidssegling har tagit mig till alla möjliga platser, bland annat Brasilien, Grönland, Karibien och till och med Ryssland, innan Sovjetunionens fall. Jag tror att min Pilot Cutter från 1911 kan ha varit den tredje båten som seglade till Leningrad efter ryska revolutionen 1917. Jag har skrivit dussintals böcker, bland annat två vinnare av utmärkelsen ”Bästa bok om havet”, men förutom det och mina föreläsningar koncentrerar jag mig just nu på tv och video. Jag har skrivit och presenterat Discovery Channels populära ”Boatyard”, BBC:s ”Boats that Built Britain” (båda nu tillgängliga på YouTube via kanalen ”Boatyard”) och jag arbetar flitigt med min kanal Tom Cunliffe Yachts and Yarns för mina YouTube-prenumeranter, som bara blir fler och fler.

Jag har dessutom min internetklubb, www.tomcunliffe.com/membership, så jag håller mig sysselsatt. Mitt i allt detta bor jag med min fru och kompanjon Roz i New Forest där jag har en stor motorcykel, kör en Bentley från 1949 och odlar rosor. Min relation med B&G började på ett sjömanslikt sätt över en flaska rom på en fest. Jag kan fortfarande ange en exakt fix med bara stjärnorna, en sextant och ett bra ur, men min 44-fots cruisingbåt Constance är fullt utrustad med B&G-utrustning. Det är en ganska stor förändring och jag älskar det. ”

www.tomcunliffe.com