Gå til innhold

B&G ZC2-fjernkontroll

Lagerenhet: 000-12365-001

Perfekt utformet for montering i en cockpitsokkel, ved kartbordet eller på andre steder som passer til stående plassering. B&G ZC2 fjernkontrollen gir deg intuitiv tastatur- og dreiehjulstyring av opptil seks Zeus²-, Zeus³-, Glass Helm- eller Vulcan-multifunksjonsskjermer. Den kan også brukes til å styre en B&G autopilot via en nettverkstilkoblet skjerm.
NOK 5.100 kr Inkludert MVA

Zeus3 Glass Helm

Förbättra din yacht med vårt förstklassiga Zeus3 Glass Helm-navigeringssystem. Zeus 3 Glass Helm finns i hjärtat hos de bästa havssegelbåtarna, flerskrovsbåtarna och superyachterna över hela världen. Med ett utbud av superstora 16-, 19- och 24-tums full HD-skärmar och blixtsnabba interna processorer kommer Zeus3 Glass Helm att komplettera alla fartyg med sin smidiga, låga profil och avancerade seglingsfunktioner. Integrera med hela utbudet av B&G:s instrument, radar, ekolod och givare för den ultimata navigeringslösningen för båten.

Mycket ljusstark full HD-display

Se de data du behöver, dag som natt, på Zeus3 Glass Helms extremt ljusstarka display med låg profil. Oavsett om du bär polariserade solglasögon eller tittar från en vid vinkel har Zeus 3 Glass Helm den bästa tillgängliga skärmen för ett navigeringssystem.

Snygg design för flerskrovsbåtar och superyachter

Komplettera designen på vilken stor yacht som helst med Zeus3 Glass Helms snygga multifunktionsdisplay med låg profil, helt i glas. Zeus 3 Glass Helm-displayerna finns i tre storlekar, 16, 19 och 24 tum, och passar alla slags navigerings- och roderstationer så att du kan dra nytta av B&G:s avancerade seglingsfunktioner.

Uppkopplad båt

Ta kontroll över allt ombord från Zeus³ Glass Helm med fullständig integrering med Naviop. Styr och övervaka motorer, belysning, strömförsörjning och elektronik, allt från de snygga Glass Helm-displayerna. Du kan också spegla och styra din skärm på en surfplatta eller smartphone via Link-appen för att övervaka din båt och omgivningen när du inte står vid rodret.

Blixtsnabb processor

Upplev ökad situationsmedvetenhet med Zeus3 Glass Helms blixtsnabba integrerade processorer. Processorn med fyra kärnor har kraft nog att köra alla funktioner samtidigt: övervaka enkelt radar, ekolod, sjökort, instrument och båtens integrering på stora multifunktionsdisplayer för oöverträffad situationsmedvetenhet och förstklassiga prestanda.

De bästa kartorna på den bästa skärmen

Zeus3 Glass Helms stora skärm ger oöverträffade vyer av världens ledande kartografi från C-MAP, Navionics och NV Digital. Dra nytta av avancerade kartfunktioner inklusive automatiska rutter, dynamiska tidvatten och strömmar, flygbilder och detaljerade hamnkartor så att du alltid vet exakt vad som finns under kölen.

Särskilda seglingsfunktioner för fritidssegling eller kappsegling.

Dra nytta av B&G's prisbelönta seglingsfunktioner på Zeus3s stora skärmar för att få ut mesta möjliga av din tid på sjön. 

sailsteer.jpg

SailSteer

Med B&G's prisbelönta SailSteer-sida vet du exakt vad som händer i din omgivning. En lättläst skärm ger dig all information du behöver med ett ögonkast – vind, båtens hastighet, tidvatten, kurs, kurs över grund, laylines och waypoints, allt på en intuitiv display.

Startline.jpg

RacePanel

Vinn mer med RacePanel – dra nytta av funktioner som tidigare bara varit tillgängliga för proffsnavigatörer. Startlinjeskärmen visar en grafisk representation av starten med information om laylines, tidvatten, tid och avstånd till linjen alltid synlig. Använd den kraftfulla funktionen Framförhållning för att be om gipp eller segelbyte långt innan dina konkurrenter ens har noterat att vinden har växlat.

Navionics SailSteer Overlay Chart2_EMEA copy.jpg_11717.jpg

Laylines

Optimera tiden du seglar i motvind med B&G:s laylineteknik. Laylines beräknar den bästa tiden att slå i en etapp med motvind, vilket garanterar att du slår på rätt plats varje gång. Zeus3 Glass Helm beräknar tidvattnets påverkan på laylines och visar historiska vindväxlingar för att ge dig all information du behöver för att komma till waypoint så snabbt som möjligt.

Navionics Chart with SailSteer page_EMEA.jpg_11716.jpg

Seglingstid

Planera effektivt med Seglingstid. Våra plottrar beräknar tid och återstående sträcka till en waypoint – även när du seglar i motvind. Se den återstående tiden på varje slag tills du når waypoint och identifiera det snabbaste sättet att nå din destination.

Enkelt att utöka ditt nätverk

Gör Zeus 3 Glass Helm ännu mer kapabel genom att bygga ut nätverket ombord och dra nytta av:

SCA_150224_elled_183033.jpg

H5000- och WTP3-kontroll

Anslut till H5000- och WTP3-instrument för att ta full kontroll över dina data ombord. Hantera inställningar och kalibreringar från Zeus 3 Glass Helm-displayerna och dra nytta av noggrannheten och insikterna som erbjuds av världens bästa seglingsinstrument.

BandG_112_no-chain.jpg

ForwardScan

Undvik enkelt farliga farvatten och faror på havsbotten genom att lägga ForwardScan som ger en tvådimensionell realtidsvy över bottenområdet framför båten. Navigera i grunda ankringsområden och dåligt kartlagda områden med ro i sinnet och känn till vad som väntar framför båten med användardefinierade larm och säkerhetsdjup.

SonicHub-2_BG.png

SonicHub

Lägg till en SonicHub för att ta kontroll över din underhållning ombord från Zeus3 Glass Helm-displayen. Med inbyggd Bluetooth kan du strömma musik från din smartphone eller surfplatta och lyssna på musik på ett USB-minne eller AM/FM-radio. Styr allt inklusive volym och individuella zoner från Zeus3-displayen.

Njut av fjärrstyrning med en ZC2-fjärrkontroll

Ta full kontroll över upp till sex displayer från en ZC2-fjärrkontroll. ZC2 har en ren och snygg installation med en räfflad aluminiumkontroll, minimerar brus och gör att du kan ta fullständig kontroll var den än är monterad.

Nøkkelfunksjoner

 • Kontroller opptil seks Zeus-², Zeus³-, Glass Helm- eller Vulcan-multifunksjonsskjermer
 • Fjernstyring av autopilot via nettverkstilkoblet skjerm
 • Høykvalitets kontrollhjul i aluminium med innebygd markørfunksjoner
 • MOB-funksjon
 • Vertikal retning (horisontal versjon er også tilgjengelig)
 • Smal design som er egnet for montering på kartbord
 • Dashbordmontering med lav 8 mm profil
 • Innfelt montering uten profil med valgfri brakett
 • Integrert høyttaler med høyt desibelnivå for kritiske alarmer
 • Skift skjerm raskt med egen knapp og LED-indikatorer
 • Enkel NMEA 2000®-tilkobling

Hva inneholder esken?

 • N2K-T-RD T-kontakt til nettverk
 • Soldeksel for OP50/ZC2-tastatur
 • ZC2 dashbord-sett (pakning, skyggedeksel, skrue)

Spesifikasjoner

Klassifisering for vanntetthet
IPx6
Vekt
0.3 kg (0.66 Lbs)
Strømforbruk min.
0.5W
Strømforbruk normalt
0.6W
NMEA 2000-tilkobling
1 x NMEA2000 Micro-C port, 2 LEN
Strømforbruk maks.
1.0W
Forsyningsspenning
12V DC (10-16V DC)
Driftstemperatur
-15°C to +55°C (5°F to 131°F)
Garantiperiode
2 years
Sikkert for kompass
200mm (0.9')
Anbefalt nominell verdi for sikring
5A
Mål H x B x D
60 x 150 x 45mm (2.4 x 5.9 x 1.8")
Monteringstype
Flush
Samsvar med godkjenninger
IEC/EN 60945
Grensesnitt
keypad
Fuktighet
Up to 95% RH

Nedlastinger og håndbøker

Trenger du hjelp med ditt produkt?

Lowrance Hjelp og støtte-området inneholder artikler og videoer for å hjelpe deg med å maksimere produktets potensial.

Service