Gå til innhold

Tom Cunliffe velger B&G

Finn ut hva den kjente seileren og forfatteren Tom Cunliffe liker best med det nye B&G-systemet, som er montert på yachten hans Constance i en nylig ombygging.

Vi er stolte av å kunne fortelle at den kjente seileren og forfatteren Tom Cunliffe nylig har valgt å bli med i B&G-familien. Tom har nylig erstattet den eksisterende maritime elektronikken sin med et fullt B&G-oppsett om bord på yachten sin, Constance.  

Tom deler tankene sine om informasjonsmengden som vises på Triton2-instrumentene på sokkelen, påliteligheten til autopiloten, og mulighetene til Zeus3-kartplotteren på kartbordet. Vi ser frem til å høre hva han har å si i de kommende videoene sine, der han lærer mer om B&G og de spesielle seilefunksjonene de tilbyr seilere fra alle nivåer.

Om Tom:

«En gang i tiden studerte jeg jus ved universitetet, men i stedet for å bli en advokat, rømte jeg til sjøs. Etter å ha gått på en joller-skole i Sør-Frankrike, arbeidet jeg ved masten i små seilskip, var skipper i yachter for private eiere, konkurrerte offshore, arbeidet som en del av mannskapet på et kystfartøy og underviste i seiling og navigasjon på alle nivåer. Jeg er fortsatt en RYA/MCA Yachtmaster-sensor og en konsulent for det styrende organet for seiling i USA. Jeg liker å si at jeg har seilt alt fra en Firefly-jolle til en mer seriøs skonnert, og noen år tilbake ble jeg invitert til å bli medlem av Royal Institute of Navigation.

«Seilturene jeg har reist på egenhånd har ført meg til alle slags steder, inkludert Brasil, Grønland, Karibia og til og med det kommunistiske Russland, før Sovjetunionens oppløsning. Jeg tror at min 1911-kutter kan har vært den tredje yachten som kom inn i Leningrad etter revolusjonen i 1917. Jeg har skrevet over 20 bøker, blant annet to vinnere av «Best Book of the Sea», men i tillegg til dette og forelesningene mine, konsentrerer jeg meg for tiden om TV og video. Jeg har skrevet og presentert Discovery Channel’s populære Boatyard, BBCs Boats that Built Britain (begge er tilgjengelige via YouTube-kanalen «Boatyard»), i tillegg til at jeg fortsatt driver på med YouTube-kanalen min Tom Cunliffe Yachts og Yarns, for den stadig voksende listen med YouTube-abonnenter.

Du har også internettklubben min, www.tomcunliffe.com/membership, som bidrar til å holde meg opptatt. Når jeg ikke holder på med dette, bor jeg sammen med konen min Roz som også er båtelsker, i New Forest, hvor jeg kjører en stor motorsykkel, en 1949 Bentley og dyrker roser. Forholdet mitt til B&G begynte på en sjømannaktig måte over en flaske rom på en fest. Jeg kan fortsatt gi deg nøyaktige koordinater ved å se på stjernene, bruke en sekstant og en god klokke, men den 44-fot store seilyachten min Constance er fullt utstyrt med utstyr fra B&G. Det er en ganske stor forvandling, og jeg elsker det. “

www.tomcunliffe.com